BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Sárkány Sándor
Hangszer: nagybőgő
Együttes: CoolMen Quintet/Szűcs Gabi Zenekara
 
A gimnázium elvégzése után 1982-ben kezdett bőgőzni Tatán. 1984-től a győri Zeneművészeti Szakközépiskola, majd 1987-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója. Itt szerzett diplomát 1991-ben, majd ezév őszétől ugyanezen iskola Jazz Tanszakán tanult tovább.

1988-ban alapító tagja a főiskolán az Outsider Big Band-nak.
1989-91 között játszik a Magyar Állami Operaház zenekarában. 1993-ban az Oldsmobil Dixieland Jazz Band tagjaként a Canari szigeteken zenél.

1995-től 1999-ig tagja a Benkó Dixieland Band-nek, akikkel számos fesztiválon vett részt. (A zenekar tagjaként megkapja a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjét.)

1999-ben fél évig dolgozik egy luxushajón a Karib tengeren valamint New York és Bermuda között. 1999 és 2001 között Carol Cass amerikai énekesnővel zenél együtt, valamint tagja a Savoy Jazz Quintetnek. 2001-től tagja a Cotton Club Singers zenekarának és dolgozik Micheller Myrtill énekesnővel.

2006-tól tagja a Budapest Jazz Orchestrának.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
CentriFUGA produkció: Befejezetlen Contrapunctus
FUGA
Lemezajánló
További lemezek