BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Babits Antal
Név: Babits Antal
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1954
Hangszer: klarinét
Együttes: Új Dimenzió Műhely (New Dimension Workshop)
 
Babits Antal klarinétművész a modern kísérleti zene egyik élvonalbeli magyar képviselője. Számos zenei műhely alapítója a hetvenes évek közepe óta, amelyek alapelve tartalmilag és előadás tekintetében egyaránt a zenei nyitottság és szabadság volt. Babits hosszú ideig játszott duóban Lajkó Félix bőgősével, Lőrinszky Attilával. Stílusára meghatározó hatást gyakorolt az, hogy éveken át vett részt Szabados György zenei műhelymunkájában, rendszeresen fellépett a Kassák Klubban, az Egyetemi Színpadon és a Fiatal Művészek Klubjában, de emellett kortárs színházi darabokhoz, filmekhez, performance-okhoz készített zenét. Csályi Attila lézersugarakkal készített filmjéhez írt zenéje hallható volt a párizsi Modern Művészetek Múzeumában.
Babits Antal hangszeres megnyilatkozására elsősorban a laza szerkezetű improvizáció a legjellemzőbb. Ehhez inspirációt a népzene, a jazz, illetve az aleatorikus kortárs zene ad.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek