BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szentpéteri Csilla
Név: Szentpéteri Csilla
Születési hely: Makó
Születési dátum: 1965
Hangszer: zongora
 
Szentpéteri Csilla 7 évesen kezdett zongorázni. A makói zeneiskola után a szegedi Bartók Béla Konzervatóriumban folytatta tanulmányait, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián summa cum laude végzett, s szerzett művészdiplomát Nádor György növendékeként. 1988-ban nyerte el első ösztöndíját Svájcba, a baseli Zeneakadémiára, ahová nem tudott elutazni súlyos kézbetegsége miatt. 1990-ben finn, majd 1991-ben olasz ösztöndíjas lett, s a római Santa Cecilia Zeneakadémiáról mesterdiplomával távozott. Ezután 5 évig tanított a budapesti Zeneakadémián. 1996-ban újabb ösztöndíjjal Spanyolországban tanult. Koncertezett Amerikában, Németországban, Angliában, Ausztriában, Portugáliában, Szicíliában és a keleti országokban. Olaszországban 4 alkalommal turnézott a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral. Részt vett Cziffra György, Frankl Péter, Sergio Perticaroli, Ungár Tamás mesterkurzusain. 1995-ben egy évig koncertezett Vásáry Tamással. 1997-ben elnyerte a Osteurope Hilfe Alapítvány Legtehetségesebb Fiatal Művész-díját. 1998-ban producere és közreműködője a Karácsonyi Csillagok című lemeznek és lemezbemutató koncertnek, amelyet élőben közvetített a Magyar Televízió.
2000-ben jelent meg üZENEt című albuma, amelyen a klasszikus zenét egyedi hangszerelésben szólaltatja meg a könnyűzene ritmusaival, akkordjaival és hangszereivel. Lemezeladása popzenei sikerekhez mérhető. 2002 májusában jelent meg Vadhajtások című albuma; a cím a művész egyéniségére, és a lemez zenei hangulatára egyaránt utal.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Sokszínű Gyöngyszemek | Szervánszky Endre: Fuvolaverseny
Pesti Vigadó
A jövő zenéje | Kortárs kamarazene a BFZ Próbatermében
BFZ Próbaterem
Lemezajánló
További lemezek