BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ács József
Név: Ács József
Születési hely: Bátaszék
Hangszer: zongora/orgona
 
Zenei képességeit már korán megmutatkoztak. 9 évesen felvették a Zeneakadémiára, a Rendkívüli Tehetségek osztályába. Orgona és zeneszerzés szakon szerzett diplomát. Düsseldorfban a Schumann Institutban folytatta tanulmányait, ahol zongorából kitüntetett diplomát kapott.
1976-ban megnyerte a bonni Beethoven Zongoraversenyt Ezután számos koncertmeghívásnak tett eleget, megfordult a világ jelentősebb koncerttermeiben. Nevéhez fűződő esemény volt a De Profundis című befejezetlen Liszt zongoraverseny ősbemutatója öccsével a világhírű karmesterrel, Ács Jánossal, a milánói Verdi teremben. A műhöz Ács József írt befejezést, és saját kiadásban megjelentette. Később Ács verzióját vette át a Breitkopf Zeneműkiadó és ma is világszerte terjeszti a kottát. 2000-ben a Duna Televízió két, művészi életpályáját bemutató dokumentumfilmet forgatott a Liszt a Rajna vidéken, valamint a Talentum címmel, amelyet több tv-csatorna is sugárzott. Orgonista és zongorista képességei játékában a nagyzenekari hangzást teszik lehetővé. Zongorahangversenyei során elsősorban Liszt Ferenc műveit tűzi műsorára. 2001-ben jelent meg orgona CD-je. 2004 márciusában került sor legújabb művének a Magyar Kolping Te Deum bemutatására. Huszonkét éve zenei vezetője az 1982-ben megalakított németországi Franz Liszt Gesellschaft Eschweiler e. V.-nak (Echweileri Liszt Társaság). A társaság célja fiatal művészek támogatása, ismeretlen egyházi és magyar remekművek felkarolása, ismertetése, a magyar zene németországi terjesztése.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek