BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kosztándi István
Név: Kosztándi István
Születési hely: Bereck (Románia)
Születési dátum: 1963
Hangszer: hegedű
 
1963. december 27., Bereck

Zenei tanulmányait Kolozsváron végezte, ahol Vass Attila tanítványaként kezdett a Zeneművészeti Líceumban, majd Barbu Casiu növendékeként 1986-ban szerzett hegedűművészi diplomát a G. Dima Zeneakadémián. 1986-tól 1991-ig a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekarának tagja volt. 1991-től és jelenleg is a Szegedi Szimfonikus Zenekar első koncertmestere és zenekari szólistája. Közben a szegedi Weiner Leó Kamarazenekar koncertmestere is volt, 1995-től pedig visszatérő vendégművésze – mint koncertmester és szólista – a lisszaboni Metropolitana Kamarazenekarnak (Orchestra Metropolitana da Lisboa). A szegedi Kosztándi Vonósnégyes alapítója és vezetője. Repertoárja rendkívül gazdag, számos szóló- és kamarakoncertje volt, a szegedi komolyzenei élet állandó szereplője. Szólistaként fellépett Romániában (Temesvár, Arad, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Jászvásár, Konstanca, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Brassó, Marosvásárhely, Bukarest), Magyarországon (Szeged, Budapest, Békéscsaba), Olaszországban (Róma, Assisi), Portugáliában (Lisszabon, Porto, Aveiro) és Kínában (Shanghai).

1988-ban a romániai G. Dima Országos Hegedűversenyen az I. díjat és a Kritikusok Különdíját nyerte el. 1992-ben és 2001-ben a Szegedi Szimfonikus Zenekar társulata által megszavazott Az Év Zenésze kitüntetést kapta. 2002-ben Szeged Város Alkotói Díját nyerte el. Tanít a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Főiskolai Karán és művészeti vezetője a Kar vonós kamarazenekarának.

2018-ban Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
J.S. Bach - Balogh Máté - Tornyai Péter - Horváth Balázs: Kunst | Der | Fuge
Nagyterem
Bizarr tárgyak | Kondor Ádám szerzői estje
Koncertterem
Studio5: Quodlibet - CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
GODOT Intézet
Lemezajánló
További lemezek