BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Geszty Szilvia
Név: Geszty Szilvia
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1934
Hangszer: ének - szoprán
 
Kiskorában balettozni és zongorázni tanult, tizenévesen színjátszó csoportban táncolt és énekelt. Az érettségi után, 1952-ben a Színművészeti Főiskolára felvételizett, de végül a Zeneművészeti Főiskolára vették fel. Friss főiskolásként a Zeneművészeti Szövetség benevezi a Berlinben megrendezendő I. Schumann-versenyre, amelyen ötödik helyezett lesz. A következő Schumann-versenyen harmadik díjat kap, és szerződést a berlini Staatsoper stúdiójába. Egy év után már a társulat rendes tagja, és kisebb szerepek után főszerepet énekel: Éjkirálynő a Varázsfuvolában. Leghíresebb szerepei: Zerbinetta (Ariadne Naxosban), Konstanze (Szöktetés a szerájból), Donna Anna (Don Giovanni). 1968-ban kamaraénekesi címet kap. Sok televíziós és filmes produkcióban vesz részt, amelyek közül a leghíresebb a Hoffmann meséi, ahol mind a három női főszerepet énekeli.

A világ 85 nagy színpadán vendégszerepelt olyan énekes kollégákkal, mint Domingo, Pavarotti, Carreras, Aragall, Panerai, Taddei, Corena; híres karmesterek vezényletével, mint Leinsdorf, Solti, Levin, Santi, Kleiber.

1975-ben a stuttgarti Zeneművészeti Főiskola professzora lesz, ahol 22 évig tanít, majd öt évig a zürichi konzervatórium tanára. 1988-ban megalapítja a Sylvia Geszty Nemzetközi Koloratúr Énekversenyt, amely kétévente kerül megrendezésre. 1998-ban rendez először: a Don Pasqualét Poznańban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Pikolós gyöngyszemek - Kanyó Dávid sorozata | Kaleidoszkóp
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Crossover Concerto Project
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek