BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tóth Péter
Név: Tóth Péter
Születési hely: Békéscsaba
Születési dátum: 1983
Hangszer: zongora
 
Zenei tanulmányait 1994 szeptemberében kezdte szülővárosában a Bartók Béla Zeneiskola növendékeként. 1997-ben nyert felvételt a budapesti Zeneakadémia zongora tanszakának előkészítő tagozatára. Ugyanabban az évben megnyerte Wittenbergben a zeneiskolások számára kiírt nemzetközi zongoraversenyt.

1998-ban részt vett Grázban az Ifjú Tehetségek Nemzetközi Koncertjén. Ugyanabban az évben elnyerte a Zeneakadémia Bíró Sári Emlékdíját. Pest és Buda egyesítésének évfordulóján a Fővárosi Polgármesteri Hivatal Dísztermében lépett fel a Vasas Művészegyüttes kíséretével. A német Bayernwork meghívására a Stefánia Palotában adott hangversenyt. 1999-ben szintén meghívták Grazba, az Ifjú Tehetségek Nemzetközi Koncertjére, Hágában pedig jótékonysági hangversenyen lépett fel. Az olaszországi Bovinoban megnyert egy felnőtt nemzetközi zongoraversenyt. Békéscsabán és Debrecenben a Magyar Virtuózok Kamarazenekarával szerepelt a Filharmónia Kht. felkérésére.

2000-ben a németországi Landshut melletti kis városka meghívásának tett eleget. Fellépett a szlovákiai Trencsénben rendezett Európa Napon. A Zene Világnapján a Zeneakadémia Ligeti András által vezényelt Szimfonikus Zenekarával adott nagysikerű koncertet. Az amszterdami Koncertgebau-ban is szerepelt, ennek eredményeképpen decemberben meghívták még két fellépésre. Novemberben a weimari Nemzetközi Liszt Zongoraversenyen második helyezést ért el (első díjat nem adtak ki).

2001. júliusára a német rádió meghívta egy 45 perces szóló műsorra. A Neubrandenburgi Filharmónia Zenekara felkérte egy Liszt zongoraverseny háromszori előadására. Nyáron Békéscsabán nagy sikerrel szerepelt a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Szeptemberben a Budapesten megrendezett Liszt Versenyen (első díjat nem osztottak ki) második helyezést érdemelt ki tehetségével.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek