BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kárászy Szilvia
Név: Kárászy Szilvia
Hangszer: zongora
 
Tizenhárom évesen budapesti ifjúsági versenyt nyer, majd felveszik a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. Részt vesz Hazay Tibor mesterkurzusán, majd 1986-ban felveszik a freiburgi mesterképzőbe, ahol kiváló professzorok, nemzetközileg is elismert tanárok oktatták. Első lemezszerződését Németországban kapja 1989-ben: Muszorgszkij Egy kiállítás képei. Négy év után Bécsben folytatja munkáját, majd 1992-ben hazatér. Itthon a Zeneakadémiai koncerttel mutatkozik be, előadóművészként és zeneszerzőként, 1997-ben a Tavaszi Fesztiválon pedig énekesként is fellép. 1998-ban életre hívja az évenként megrendezésre kerülő Fazioli Zongora Fesztivált, majd a fiatal tehetségek számára megalapítja Magyar Zongora Akadémiát, ahol a fiatalok megismerkedhetnek a világ zenei életének meghatározó személyiségeivel, impresszáriókkal, menedzserekkel és a nemzetközi bemutatkozási lehetőségekkel.
Különleges összeállítású koncertprogramjaival a különböző műfajok és stílusok közötti határok megszüntetésére törekszik. Összművészeti alkotó, zenélésében az irodalom, a látvány és a különleges hanghatások is fontos szerepet játszanak.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek