BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Wágner Csaba
Név: Wágner Csaba
Születési hely: Szentendre
Születési dátum: 1980
Hangszer: harsona
 
1980-ban született, Szentendrén. A szentendrei Vujcsics Tihamér Zeneiskolában Szilágyi Istvánnál, Jávor Lászlónál és Gányi Istvánnál tanult. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban Avar Antal tanítványa volt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát, Steiner Ferenc és Fejér András növendékeként.

1996-ban részt vett a Nemzetközi Rézfúvós Fesztiválon Nagykovácsiban, 2001-ben Armin Bachmann mesterkurzusán Budapesten, majd 2002-2003-ban a szekszárdi Nemzetközi Rézfúvós Napokon Edgar Manyak mesterkurzusán.

2001–ben I. díjat ért el a Balogh-Zilc Harsona és tubaversenyen, a 7.Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyen Passauban pedig különdíjat. 2003-ban Helsinkiben I. díjas lett a Nemzetközi Harsona Szövetség Harsonakvartett Versenyén és az 5.Philip Jones Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyen Guebwillerben is. 2004-ben a 8.Nemzetközi Rézfúvós Kamaraversenyen (Passau) IV. helyezést ért el. Még ugyanebben az évben I. díjas lett a 4.Jan Koetsier Nemzetközi Harsonakvartett Versenyen Münchenben és a 3.Jeju-i Nemzetközi Harsonaversenyen Dél-Koreában.

Az 1999-ben létrejött Budapest Corpus Harsonakvartett alapító tagja. 2002-től a Magyar Állami Operaház zenekarának, 2006-tól a Staatskapelle Berlin és a Berlini Operaház zenekarának a tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
LIGETI 100 - Az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusa karmestereknek és zeneszerzőknek
BMC
Lemezajánló
További lemezek