BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Sáfár Orsolya
Név: Sáfár Orsolya
Születési hely: Zalaegerszeg
Hangszer: ének - szoprán
E-mail: sopransafar@gmail.com
Link: www.safarorsolya.com
 
A zalaegerszegi születésű szoprán 2004-ben, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész szakán szerezte diplomáját, Sziklay Erika és Virág Emese növendékeként.

A fiatal művész részt vett többek közt Ralf Döring, Halmai Katalin, Hamari Júlia, Marton Éva, Jevgenyij Nyesztyerenko, Anna Reynolds és Bernd Weikl mesterkurzusán. Több országos és nemzetközi versenyen ért el helyezést - 2003-ban a szombathelyi Nemzetközi Joseph Haydn Áriaversenyen harmadik lett és a Szombathelyi Szimfonikusok különdíját is elnyerte. Pályakezdését különböző ösztöndíjak segítették: Zalaegerszeg Város Művészeti Ösztöndíja 2001/2002, Köztársasági Ösztöndíj 2003/2004, Artisjus-díj 2003, a budapesti Parsifal Alapítvány Ösztöndíja 2004, a budapesti Wagner Társaság Ösztöndíja 2004, Fischer Annie Zenei Előadóművészi Ösztöndíj 2005.

A 2004/2005-ös évadban a Magyar Állami Operaház Opera Stúdiójának tagja - 2005 májusában Oscar (Verdi: Az álarcosbál) szerepében lépett színpadra az Erkel Színházban. Ezt megelőzően a debreceni Csokonai Színház közönsége láthatta Mozart Idomeneo című operájában Iljaként.

Gyakran szerepel neves fesztiválokon is, úgy, fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Budapesti Őszi Fesztiválon, a Bartók+ Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon, illetve a Kuressaare-i Operanapok résztvevőjeként Észtországban.

Repertoárján a barokktól napjainkig minden korszakból szerepelnek dalok, oratóriumok és operaszerepek egyaránt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek