BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Massányi Viktor
Név: Massányi Viktor
Születési hely: Ungvár
Születési dátum: 1967
Hangszer: ének - bariton
 
1967. december 8., Ungvár - 2016. január 22.

Trombita-zeneelmélet szakon érettségizett 1986-ban az Ungvári Zeneművészeti Szakközépiskolában, felsőfokú zenei tanulmányait a debreceni Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán fejezte be 1995-ben kitüntetéses diplomával.

Előbb a Pécsi Nemzeti Színház, majd 1997-től a Magyar Állami Operaház szólistája lett, 2000 és 2003 között a bécsi Volksoper tagja volt. Pályája során Mozart (Papageno, Almaviva gróf, Don Giovanni), Rossini (Figaro, Dandini) és Donizetti (Bercore és Antonio) szerepein vezetett útja a nagy Verdi-hősök (Posa márki, Simon Boccanegra, Germont, Rigoletto) felé.

Sikerrel mutatkozott be Európa számos országában, illetve az Egyesült Államokban, Mexikóban, Japánban, Tajvanon és Ománban, nevéhez fűződnek kortárs magyar zeneszerzők (Németh Amadé, Hidas Frigyes, Petrovics Emil, Durkó Zsolt, Vajda János) műveinek ősbemutatói és lemezfelvételei a Hungaroton Classicnál és a Magyar Rádiónál. Pályája utolsó szakaszában a Nemzeti Énekkar tagja volt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Európai hidak 2021 - Budapest-Berlin | Berlin-Budapest Lieder
Fesztivál Színház
Európai hidak 2021 - Budapest-Berlin | Bartóktól Bartókig
Fesztivál Színház
Petrovics Emil 90
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek