BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bátor Tamás
Név: Bátor Tamás
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1960
Hangszer: ének - basszus
 
1981-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ének szakán Bende Zsolt növendéke volt. 1986-ban diplomázott, majd az Operaház tagja lett, ahol Wagner Parsifaljában debütált. 1986-ban a milánói Scala ösztöndíjasa lett, ahol többek között Giulietta Simionato és Luciano Silvestri irányítása alatt folytatta tanulmányait. 1989-ben a luzerni Stadttheaterbe szerződött, ahol több produkcióban is szerepelt. 2006-ig a világ számos városában énekelt, emellett közel húsz évig állandó vendégművésze volt a Magyar Állami Operaháznak.

Repertoárja széleskörű, a barokk művektől egészen a kortárs művekig, az orosz operáktól kezdve, az olaszon át a német operákig terjed, szívesen énekel oratóriumokat, dalokat is.

Számos világhírű karmesterrel dolgozott együtt, többek között Daniele Gatti-val, Fischer Ádámmal, Kobayasi Ken-Ichiro-val, Jurij Szimonov-val, Kocsis Zoltánnal és Vásáry Tamással. Több nemzetközi énekverseny zsűrijében volt visszatérő meghívott.

2003 és 2011 között a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ügyvezetője, 2007 és 2011 között a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tanácsadója volt, 2007-től a Magyar Állami Operaház tanácsadója, 2011-től pedig a Művészetek Palotája koprodukciós programigazgatója.

2017-ben átvehette a Magyar Arany Érdemkeresztet munkássága elismeréseként.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek