BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Fülöp Zsuzsanna
Név: Fülöp Zsuzsanna
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1969
Hangszer: ének - szoprán
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1992-ben végzett énekművészi szakon Andor Éva növendékeként, majd 1994-ben opera szakon szerzett diplomát Békés András osztályában. 1995 óta a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Filharmónia szólistája.

1995-ben Dél-Koreában, valamint Hamburgban a Magyar Napok alkalmával koncertsorozaton vett részt. 1997-ben Svédországban és Norvégiában turnézott, Mozart Varázsfuvolájának Pamináját énekelte. 1997 telén koncertturné keretében mutatkozott be Japánban fiatal operaénekesek társaságában. 1998-ban Ausztriában a St. Margareteni Opern Festspielén szerepelt Bizet Carmen című operájának Frasquita szerepében.

2000-ben Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjasként a bécsi Staatsoperben képezte tovább magát. 2001-ben koncerteket adott Párizsban és Lyonban az Osztrák Kulturintézet szervezésében. Többször énekelt Ausztriában, Németországban, Skandináviában és a Távol-Keleten (Japán, Korea). 2002-ben az Operaház társulatával Japánban turnézott. 2002-ben a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Poulenc: A karmeliták beszélgetései című operájának magyarországi bemutatóján a mű női főszerepét énekelte a Zeneakadémián.

2002-2003 között a Krakkói Operaházban és a zürichi Kongresshalléban lépett fel Pamínaként. Mozart: A varázsfuvola női főszerepét 1997 és 2003 között több mint 150 alkalommal énekelte Európa különböző városaiban. 2003 nyarán a Loreley Festspiele-n a Carmen Micaela szerepét énekelte. 2005 áprilisában a Római Magyar Akadémián adott dalestet. 2005 nyarán Gars am Kamp-i Operafesztiválon Mozart: Don Giovannijának Donna Elvira szerepét énekelte. 2005 októberében Londoni Magyar Kulturális Központban dalestet adott.

Főbb szerepei: Grófné és Susanna (Figaró házassága), Tatjana (Anyegin), Michaela (Carmen), Musette (Bohémélet), Despina (Così fan tutte).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Dömötör Johanna és Simon Dávid fuvola mesterkurzusának zárókoncertje
Könyvtár
Budapesti moziestek: Celluloid álmok - Bollók Csaba rövidfilmjei
Könyvtár
mustMEET Composers 2019 | Kaija Saariaho
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek