BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Fülöp Zsuzsanna
Név: Fülöp Zsuzsanna
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1969
Hangszer: ének - szoprán
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1992-ben végzett énekművészi szakon Andor Éva növendékeként, majd 1994-ben opera szakon szerzett diplomát Békés András osztályában. 1995 óta a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Filharmónia szólistája.

1995-ben Dél-Koreában, valamint Hamburgban a Magyar Napok alkalmával koncertsorozaton vett részt. 1997-ben Svédországban és Norvégiában turnézott, Mozart Varázsfuvolájának Pamináját énekelte. 1997 telén koncertturné keretében mutatkozott be Japánban fiatal operaénekesek társaságában. 1998-ban Ausztriában a St. Margareteni Opern Festspielén szerepelt Bizet Carmen című operájának Frasquita szerepében.

2000-ben Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjasként a bécsi Staatsoperben képezte tovább magát. 2001-ben koncerteket adott Párizsban és Lyonban az Osztrák Kulturintézet szervezésében. Többször énekelt Ausztriában, Németországban, Skandináviában és a Távol-Keleten (Japán, Korea). 2002-ben az Operaház társulatával Japánban turnézott. 2002-ben a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Poulenc: A karmeliták beszélgetései című operájának magyarországi bemutatóján a mű női főszerepét énekelte a Zeneakadémián.

2002-2003 között a Krakkói Operaházban és a zürichi Kongresshalléban lépett fel Pamínaként. Mozart: A varázsfuvola női főszerepét 1997 és 2003 között több mint 150 alkalommal énekelte Európa különböző városaiban. 2003 nyarán a Loreley Festspiele-n a Carmen Micaela szerepét énekelte. 2005 áprilisában a Római Magyar Akadémián adott dalestet. 2005 nyarán Gars am Kamp-i Operafesztiválon Mozart: Don Giovannijának Donna Elvira szerepét énekelte. 2005 októberében Londoni Magyar Kulturális Központban dalestet adott.

Főbb szerepei: Grófné és Susanna (Figaró házassága), Tatjana (Anyegin), Michaela (Carmen), Musette (Bohémélet), Despina (Così fan tutte).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek