BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Halmai Katalin
Név: Halmai Katalin
Születési hely: Jászberény
Születési dátum: 1964
Hangszer: ének - mezzoszoprán
 
Zenei tanulmányait zongoristaként kezdte. 1976-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Előkészítő Tagozatának zongora tanszakára, ahol 1981-ig zongoratanulmányokat folytatott. 1981-ben kezdte meg énektanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd 1985-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Egyetemi Tagozatának ének tanszakán folytatta. Elsőéves korában a Liszt Centenárium alkalmából rendezett Liszt dalversenyen II. helyezett lett. 1988-ban a Hertogenboschi Énekversenyen a dal kategóriában a döntőbe jutott. Bayreuthban francia dalestet tartott, Berlinben a Berolina koncertsorozat egyik zenekari estjén működött közre. Tanulmányait a Zeneművészeti Főiskolán 1990-ben fejezte be, és még ebben az évben második lett, valamint Kodály Különdíjat kapott a budapesti Nemzetközi Erkel-Kodály Énekversenyen. Decemberben Stuttgartban megnyerte a Nemzetközi Hugo Wolf Énekversenyt. Rádiófelvételt készített vele a Hessischer Rundfunk Frankfurt am Mainban.

Rendszeresen vendégszerepel a stuttgarti Bach Akadémián, turnézik a Müncheni Kamarazenekarral, a lipcsei Gewandhaus zenekarával, a Bécsi Filharmonikusokkal. Olyan karmesterek keze alatt énekel, mint Prof. Helmuth Rilling, Sir Roger Norrington, Leopold Hager, Herbert Blomstedt. 1995-től volt a bécsi Staatsoper és Volksoper szólistája, ahol elénekelte a lírai mezzoszoprán fach legszebb szerepeit: Rosinát, Hamupipőkét, Cherubint, Zerlinát, Anniust, Siebelt. Halmai Katalin dalénekesként, és kamarazenészként is nevet szerzett magának. 2002-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének tanszakának hangképző és kamarazene tanára.

Halmai Katalin aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek