BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bodrogi Éva
Név: Bodrogi Éva
Születési hely: Budapest
Hangszer: ének - szoprán
Link: www.evabodrogi.com
Együttes: Mezítlábas Zenészek (Barefoot Musicians)
 
Bodrogi Éva a londoni Guildhall School of Music and Drama-n szerezte meg előadó-művészi
diplomáját Susan McCulloch, Emma Kirkby és Nancy Argenta tanítványaként,majd művész -tanári diplomát kapott Schultz Katalintól.

2001-ben második helyezést ért el a „The German Song” énekversenyen Londonban, ez a díj segítette őt hozzá, hogy a Palladium Chamber Opera Company tagjaként számos barokk és klasszikus operaszerepet énekelhetett el a társulatnál.

Együtt dolgozott William Christie-vel, Christian Cirnyn-nel, David Roblou-val, Cathrine McCintosh-sal, Héja Domonkossal, Rácz Mártonnal, Németh Pállal, Tihanyi Lászlóval, Kamp Salamonnal, Rohmann Imrével, Strausz Kálmánnal, Hollerung Gáborral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–Szász Kamaraszimfonikusokkal, Musica Antiqua Austria-val, az Orfeo Zenekarral,az Ensemble Philipp-el, az Erdődy Kamarazenekarral, a Solamente Naturalival a Savaria Baroque-kal, az Aurae Musicale-val, a La Tempesta barokk együttessel, és a Balti Államok Kortárs Zenekarával.

Több cd-felvételt készített. A Naxos gondozásában megjelent Hummel műveket tartalmazó album, melyet Héja Domonkossal készített, a „Choc” kitüntető címet kapta a „Le Monde de le Musique” francia szaklaptól.

Zenei élete másik fő pillére a kortárs zenéhez kapcsolódik. A főként Kurtág György műveit megszólaltató, Csalog Gábor és Kemenes András vezette Ludium Együttes tagja, a Horváth Balázs vezette Thrensemble Együttes gyakori meghívott szólistája.

Színházi munkái közül a Made in China című kortárs doku-operában, a Pesti Esti című színházi előadásban, valamint a Handel Operalia! nemzetközi projektben vállalt alkotói és közreműködői szerepet egyaránt.

A Barefoot Musicians kortárs zenét játszó nemzetközi csapat alapító tagja. (Művészeti vezető Koltai Katalin, Junior Prima-díjas gitárművész). Az együttes fő profilja a magyar és külföldi fiatal zeneszerzők műveinek bemutatása, nevükhöz számos ősbemutató kötődik. Az együttes olyan nevekkel készít közös produkciót, mint például Szalóki Ági énekművész, Gyabronka József, Hegedűs D. Géza, Láng Annamária színművészek, Lukács Miklós, Dresch Mihály jazz muzsikusok, a jelmeztervező Nagy Fruzsina, vagy a Katona József Színház dramaturgja, Török Tamara.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Stockhausen90 | Nemzetközi Mesterkurzus Záró Koncertje
Koncertterem
Fazekas Gergely: J.S. Bach és a zenei forma két kultúrája - Könyvbemutató
Könyvtár
Zenetanári továbbképzés - szakmai nap
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek