BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Duffek Mihály
Név: Duffek Mihály
Születési dátum: 1952
Hangszer: zongora
 
1975-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozatán P. Nagy Ilona növendékeként, majd 1979-ben zongoraművészi diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Budapesten Zempléni Kornél irányítása alatt. 1997-ben elvégezte a Debreceni Agrártudományi Egyetem Menedzseriskoláját.

A hazai és a nemzetközi hangversenyélet szereplője zongora szólistaként, kamaraművészként és kórus kísérőként. E minőségében a magyar pódiumokon kívül koncertezett Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Bulgáriában, Ausztriában, Ukrajnában, Görögországban, Cipruson, Izraelben, Olaszországban, Litvániában, Finnországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Nagy Britanniában, Japánban és az Egyesült Államokban. Repertoárján szerepelnek Bach, Mozart, Scarlatti, Beethovan, Liszt, Haydn, Chopin, Schubert, Schumann, Saint-Saens, Bartók, Gershwin, Honegger és Sugár Rezső művei.

A Debreceni Konzervatórium igazgatója, tanszékvezető főiskolai docens, a Zongora Tanszékén zongora főtárgy és zongorametodika tantárgyakat oktat. A magyarországi zeneiskolai továbbképzések meghívott előadója, a Konzervatórium igazgatójaként pedig a magyar zenei felsőoktatás korszerűsítésében vesz részt. A debreceni nyári Egyetemen rendszeresen tart zenei tárgyú előadásokat.

Tagja a Magyar Akkreditációs Bizottság Művészeti Szakbizottságának, valamint a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány, Rotary Club Bálint István Alapítványa és Horváth Árpád Alapítvány kuratóriumi tagja. A Debreceni Egyetem Művészeti és Közművelődési Bizottságának elnöke, a Debreceni Egyetem és Debrecen M. J. város Önkormányzata Közművelődési Vegyesbizottságának társelnöke.

2017-ben a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek