BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Pálúr János
Név: Pálúr János
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1967
Hangszer: orgona
Link: www.palur.hu/
 
Pálúr János annak a 80-as évek végén feltűnt orgonaművész generációnak egyénisége, akik közül többen a legnagyobb nemzetközi díjakat hozták haza a magyar kultúra e területén. Felsőfokú és posztgraduális tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire-on végezte. Tanárai Baróti István, Lehotka Gábor és Olivier Latry voltak.

Még tanulmányainak idején megnyerte a mecheleni Flor Peeters verseny és a budapesti Gárdonyi Zoltán emlékverseny I. díjait, évekkel később a párizsi nemzetközi orgonaverseny I. díját, a Párizsi Nagydíjat és a verseny különdíját. CD felvételein - melyek között szerepel Robert Schumann és Maurice Duruflé összes orgonaműve is - a legszebb magyar orgonák portréit rajzolja meg.

Európa 12 országában és az Egyesült Államokban adott hangversenyeket. 1997-től a Fasori Református Templom orgonistája, ahol tervei alapján folyik az orgona újjáépítése. 1998 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona- és improvizáció tanára.

2017-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek