BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kecskés Mónika
Név: Kecskés Mónika
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1971
Hangszer: orgona/csembaló
 
Kecskés Monika orgonaművész-tanári, csembalóművész-tanári, zeneelmélettanári és egyházzenész diplomáit kitüntetéssel nyerte el a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.
A Zeneakadémia doktoriskolájának növendékeként doktori munkáját 2002-ben "summa cum laude" minősítéssel védte meg.

Tanulmányokat folytatott a londoni Királyi Zeneakadémián Nicholas Danby és David Titterington vezetésével, valamint a bécsi Zeneművészeti Egyetemen Michaele Radulescu-val. Részt vett többek között Luigi Ferdinando Tagliavini, Olivier Latry, Harald Vogel, Jacques van Oortmerssen mesterkurzusain.

1993-ban a szekszárdi Nemzetközi Buxtehude-Bach orgonaverseny, 1999-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny döntőjébe jutott. 1998-ban az Első Győri Nemzetközi Orgonaverseny, 1999-ben az Ötödik Lotharingiai Nemzetközi Orgonaverseny győztese lett.
1996-ban a Köztársasági Ösztöndíj, 2001-ben a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt Fischer Annie Előadóművészi Ösztöndíj díjazottja volt, melynek teljes összegét elnyerte. 1999-ben első önálló CD-je kiadásához elnyeri a Soros Alapítvány támogatását.
1996-ban a zsámbéki Tanítóképző Főiskolán tartott előadásokat, majd ugyanebben az évben a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola orgonatanára lett. A doktori tanulmányok alatt kötelező szakmai gyakorlat részeként 1997 szeptemberétől 1999 szeptemberéig liturgikus orgonajátékot tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene szakán. 1999-től a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola zeneelmélet-, és basso continuo tanára. Emellett 1996-tól folyamatosan látta el a Budapesti Római Katolikus Egyetemi Lelkészség orgonista-szolgálatát és 2001-től a Magyar Szentek Templomának scholáját vezette.
2002 szeptemberétől a Pesti Ferences Templom orgonistája, egyházzenei igazgatója és az ugyanitt működő Cappella Mariana vezetője.


Repertoár:
Orgona:
Magyar szerzők orgonaművei
Liszt, J.S. Bach, Buxtehude, Böhm, Sweelinck, Frescobaldi: Összes orgonaműve
Németalfoldi és spanyol szerzők orgonaművei
L. Vierne: III. és V. orgonaszimfónia
C. Franck: Orgonaművei
Messiaen: L'Ascension, La Nativité, Livre du Saint Trinité
Reger: Korálfantáziák
Csembaló:
J.S. Bach, G. Böhm, G. Frescobaldi, Sweelinck, D. Scarlatti csembalóművei.
Francia barokk és preklasszikus szerzők csembalóművei.
C. Ph. E. Bach: Szonáták
J. Haydn: Szonáták
Specialitás: négykezes és kétorgonás orgona és csembalódarabok
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek