BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Takácsné Nagy Gabriella
Név: Takácsné Nagy Gabriella
Hangszer: hegedű
Együttes: Budapesti Vonósok (Budapest Strings)
 
Hegedűtanulmányait 5 évesen kezdte édesapja irányításával, majd előkészítős hallgatóként folytatta a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. 1988-ban felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, Bánfalvi Béla osztályába. Kamaratanárai Mihály András, Rados Ferenc és Gulyás Márta voltak.

Az Amabile vonósnégyessel első helyezést értek el a Weiner Leó kamarazenei versenyen. Az együttes rendszeresen részt vett az Amadeus Quartet kurzusain, valamint számos rádiófelvétel szereplője volt.

1992-től 1995-ig a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanított. A Forrás Zenei Műhely művészeivel éveken át játszott, 2003-tól rendszeresen kisegít a Budapesti Fesztiválzenekarban. A Budapesti Vonósoknak 1994 óta tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek