BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rónaszéki Tamás
Név: Rónaszéki Tamás
Születési dátum: 1961
Hangszer: hegedű
Együttes: Budapesti Vonósok (Budapest Strings)
 
1961-ben született, zenei tanulmányait 1976-ban kezdte meg. 5 évig a kiskőrösön tanult, majd a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Sós Natasa növendéke volt. 1980-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol Kapás Géza tanítványaként 1985-ben szerzett diplomát.

1983-tól tagja volt a Budapesti Fesztiválzenekarnak, egészen a zenekar fesztivál jellegének megszűnéséig. 1984-ben játszott a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában, és ugyanettől az évtől kezdve tagja a Budapesti Vonósok Kamarazenekarnak is. 1984-től 1989-ig a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, majd 1989-től a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára volt. 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamaratanszékének adjunktusa. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.

Növendékei számos országos verseny győztesei, díjazottjai. A zenekari játék mellett rendszeresen kamarázik szonáta, trió és kvartett formációban idehaza, továbbá Németországban, és Olaszországban is.

A Budapesti Vonósok Kamarazenekarral több mint 40 lemezen szerepelt a Hungaroton, a Nuova Era, a Laserlight és a Capricco gondozásában, továbbá saját kiadásban két, Hargitai Imre zongoraművésszel közös szonáta lemeze is megjelent.

Zenekari tagként elnyerte a Bartók-Pásztory díjat, valamint az országos hegedűversenyeken győztes növendékei után 3 alkalommal felkészítő tanári díjjal, továbbá Halász Ferenc díjjal tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Lemezajánló
További lemezek