BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Lachegyi Imre
Név: Lachegyi Imre
Születési dátum: 1966
Hangszer: blockflöte
Együttes: Sonora Hungarica Consort/Sebastian Consort
 
Lachegyi Imre négyéves korában kezdte zenei tanulmányait fúvós hangszereken a váci Bartók Béla Zeneiskolában, majd a szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában harsona tanszakon. 1986-ban felvételt nyert a Debreceni Zeneművészeti Főiskola szolfézs-zeneelmélet szakára, majd később a budapesti ELTE főiskolai karán folytatta tanulmányait ének-zene-karvezetés szakon. Itt szerezte első diplomáját 1991-ben. Blockflötézni 1986-ban kezdett, Róbert Györgynél és Czidra Lászlónál. Második diplomáját a Szegedi Egyetem régizene-blockflöte szakán szerezte, 2002-ben. Tanára Lőrincz László volt.

Már a '90-es években saját régizene együttest alapított, mellyel rendszeresen koncertezett és két lemezt is készített. Művészeti vezetője a Sonora Hungarica Consort régizene együttesnek, mely főként korabarokk és barokk műveket játszik blockflöte, csembaló, viola da gamba hangszereken, gyakran énekesek és egyéb hangszeresek közreműködésével. Néhány éve megalapította a Magyarországon egyedülálló Sebastian Consortot, mely a blockflöte hangszercsalád megszólaltatásában ad elő főként régizenei műveket, de több romantikus, XX. századi és kortárs művet is megszólaltattak.

Lachegyi Imrét a népzene és improvizatív zene világa is foglalkoztatja; sok művet írt át blockflötére, s néha saját szerzeményeit is megszólaltatja. Eddig öt lemeze jelent meg.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek