BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rubik Ernő Zoltán
Név: Rubik Ernő Zoltán
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1981
  Zeneszerző
 
 
1981-ben született Budapesten. 10 évesen kezdett el magántanárnál zongorázni, nem sokkal ezután első darabjai is születtek meg. Később szintetizátoron, majd számítógépen komponált, ebben a felhasználható hangszínek sokasága mellett az ragadta meg, hogy közvetlenül a megszólaló anyaggal tudott dolgozni, minden kis változtatásról azonnali visszajelzést kaphatott. 1998-tól 2004-ig az Erkel Ferenc Zeneiskola jazz-zongora szakának hallgatója volt. A jazz iránti vonzalma indította arra, hogy élő, hagyományos hangszerekkel dolgozzon. Mindeközben a Városmajori Gimnáziumban tanult, itt érettségizett 2000-ben.

A kortárs zene filozofikussága, a kifejezésbeli szabadság, a hangokkal való játék lehetősége arra ösztökélte, hogy jelentkezzen a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Konzervatórium zeneszerzés szakára. 2000-től 2004-ig Kocsár Miklós, majd Fekete Győr István növendéke volt. 2003 nyarán részt vett a Nemzetközi Bartók Szeminárium zeneszerzés kurzusán Michael Jarrel, Jonathan Harvey és Marco Stroppa irányítása alatt.

Célja a zene minél több oldalról való megközelítése, s lényegének lehető legmélyebb megismerése, átélése és megértése.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Sokszínű Gyöngyszemek | Szervánszky Endre: Fuvolaverseny
Pesti Vigadó
A jövő zenéje | Kortárs kamarazene a BFZ Próbatermében
BFZ Próbaterem
Lemezajánló
További lemezek