BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Németh Norbert
Név: Németh Norbert
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1975
  Zeneszerző
 
 
Dr. Németh Róbert kutató orvos (M. D., Ph. D.) és zeneszerző 1975-ben született Budapesten.

12 évesen kezdett komponálással foglalkozni. Kompozíciói között zongoradarabok, orgonadarabok, szólóhangszeres, kamara- és szimfonikus zenekari, valamint kórusművek, requiem, mise és operák szerepelnek. Zeneszerzői munkáját egy opera-sorozat révén, belső késztetés indította el. Zenei tanulmányait Ercsiben, egy zeneiskolában kezdte. Később, a középiskolai és egyetemi évek alatt a zeneszerzés elméleti hátterével nagyrészt autodidakta módon, magántanár segítségével foglalkozott.

2000-ben várossá nyilvánítása alkalmából komponálta „Ercsi üzenete” című művét, melyet később CD-re is rögzítettek. A város 2001-ben tevékenysége elismeréseként a Közművelődés Díjat adományozta neki, majd 2005-2006-ban az önkormányzattal közösen létrehozták az Ercsi Zenei Fesztivál nyári hangversenysorozatát.

Hazug románc című három felvonásos operáját 2009-ben a kínai Hszin-ja Kung-csi szimfonikus zenekar mutatta be amerikai, német, svéd és kínai énekesek közreműködésével a pekingi Tiltott Város Koncertteremben (Forbidden City Concert Hall).

Mind orvosként, mind zeneszerzőként több tudományos társaság tagja. Zeneszerzőként tagja a Magyar Egyházzenei Társaságnak, a Nemzetközi Kodály Társaságnak, az ARTISJUS Komolyzeneszerzői Osztályának. Németh Róbert a Con Spirito Zeneművészeti közhasznú Egyesület alapító tagja és elnökhelyettese.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek