BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tallér Zsófia
Név: Tallér Zsófia
Születési dátum: 1970
  Zeneszerző
 
 
Tallér Zsófia 1992-ben zeneelmélet-tanári, 1994-ben zeneszerzői diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Korábban a Nemzeti Színház zenei vezetője, jelenleg a Zeneakadémia zeneelmélet tanszékén tanársegéd, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa. 2004-ben megnyerte a Balassi Bálint Zeneszerzői Pályázatot a Balassi Bálint nevére című újreneszánsz nagyzenekari kantátájával.

Mundruczó Kornél Nincsen nekem vágyam semmi, Szép napok, Kis Apokrif No. 1-2. és A 78-as Szent Johannája című filmjeinek zeneszerzője. Ez utóbbi filmzenéért elnyerte a Magyar Tévé- és Filmkritikusok Díját. Legutóbbi filmes munkája a Johanna című, nyolcvan perces operafilm, amelynek ősbemutatóját 2005-ben tartották Cannes-ban. Emellett színházban is dolgozik, a legtöbbet Zsótér Sándorral és Gothár Péterrel.

Díjak, kitüntetések:
- 2011 Erkel Ferenc-díj
- 2015 Artisjus-díj "Pert Em Heru" című darabjáért
- 2016 Bartók-Pásztory díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
J.S. Bach - Balogh Máté - Tornyai Péter - Horváth Balázs: Kunst | Der | Fuge
Nagyterem
Csellóval a napfényes Itáliában - Custos Consort
Könyvtár
10 éves az In Medias Brass
Petsi Vigadó
Lemezajánló
További lemezek