BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Pethő Zsolt
Név: Pethő Zsolt
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1937
  Zeneszerző
Link: www.artisjus.hu/pethozsolt/
 
 
1937. július 6., Budapest - 2016. július 10., Budapest

Tanulmányait 1952 és 1960 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban folytatta karvezetés és zeneszerzés szakokon, 1960–1962 között a Magyar Rádió zenei munkatársa volt. Rajzfilmzeneszerzői pályája 1961-ben kezdődött, azóta több száz filmhez és bábjátékhoz írt dalokat, kórusműveket és zenedarabokat. A Pannónia Filmstúdió zenei referenseként 1962-től 1996-ig hazai és külföldi filmek zenefelvételeit, szinkronmunkálatait irányította, hanglemezek zenei rendezője is volt.

Számítógépes grafikával 1997-től foglalkozott, az akkoriban vásárolt számítógép megismerése közben talált rá erre az új lehetőségre, melynek segítségével más dimenzióban is kifejezhette önmagát. Grafikáival több egyéni és társas kiállításon szerepelt.

Munkássága során számos alkalommal részesült különféle elismerésekben, így elnyerte a Pannónia-díjat (1991), megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét (2005) és a Balázs Béla-díjat (2013).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek