BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Cristofori Trió
Alakulás éve: 1987
 
A Cristofori Trió, - amelyet tagjai még zeneakadémiai hallgatóként alapítottak 1987-ben – a XVII-XVIII. századi billentyűs kamarazene előadására jött létre. A korhű előadási gyakorlatot követve a repertoárjukon szereplő műveket az adott kornak megfelelő hangszereken: barokk hegedűn, barokk gordonkán és csembalón, valamint klasszikus vonós hangszereken és fortepianón szólaltatják meg.
Régizene fesztiválok és hangversenyek gyakori közreműködői Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncerteket adtak a Budapesti Régizene Fórumon, a Soproni Régi Zenei Napokon, s a következő fesztiválokon: Festival d’Arts Baroques de Senlis, Arts Baroques en Avignon, et Vaucluse, Musicora Paris, Festival Estival de Paris, Flanders Festival de Brugges, Brüsszel, Bach Tage Berlin és Holland Festival Utrecht. Az utóbbi néhány évben modern hangszeresként is fellépnek, mint például 2002-ben a japán turnéjukon.
1990-ben a Brugge-i Régizene Versenyen a trió különdíjat kapott, majd 1991-ben megnyerte az Utrechti Kamarazene Verseny első díját.
Zenészek Hangszer
Elek Szilviazongora/csembaló/fortepiano
Máté Balázscselló
Paulik Lászlóhegedű
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek