BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Corelli Consort
Alakulás éve: 1994
Link: corelliconsort.com
 
Tagjai Zeneakadémiát végzett, szólistaként is működő zenészek. Az együttes különleges összeállítása révén saját átiratait játssza. Érdeklődésük középpontjában a barokk zene áll, amit szívesen vegyítenek korunk muzsikájával. Kétféle formációban működnek, a hegedű és a fagott között mélyhegedű (alto) vagy alt énekes foglal helyet.

Az együttest Hatvan Város Önkormányzata támogatja, így rendszeres közreműködői a város és Heves megye kulturális életének (visszatérő vendégei az egri Agria Játékoknak).

Az együttes koncetezetta Régi Zeneakadémián, az Óbudiai Társaskörben, a Nádor Teremben, a Colegium Budapest kamaratermében, az Egyesült Királyság Nagykövetségén, vendégszerepelt Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Lengyelországban, Japánban. 2000-ben a Zene Ünnepén Magyarországot képviselte Rómában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek