BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Concerto Armonico
Név: Concerto Armonico
Alakulás éve: 1983
Link: concertoarmonico.hu/
 
Korhű hangszereken játszó, historikus előadói praxist követő magyar kamarazenekar. Az együttes 1983-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola diploma előtt álló növendékeiből. Nagy feltünést keltő hazai bemutatkozásukat gyorsan felfelé ívelő külföldi karrier követte: sikeres turnékon és rangos fesztiválokon vettek részt (Flanders Festival, Holland Festival, Festival Estival de Paris, Tage Alter Musik Regensburg stb.). A zenekar 2011-ben felvette J.J.Quantz négy fuvolaversenyét a világhírű Quantz-specialista, Mary Oleskiewicz szólójával a NAXOS számára.

A zenekar lemezeinek sorában a legjelentősebb a Carl Philipp Emmanuel Bach összes billentyűs versenyművét közreadó sorozat a BIS cég gondozásában, amelyet a szakkritika szenzációként méltatott. A munkáért később, 2013-ban a zenekar elnyerte a magyar Gramofon díjat.

A zenekar művészeti vezetése 1999-ig Szűts Péter hegedűművész aki ma is olykor játszik a zenekarral) és Spányi Miklós csembalóművész között oszlott meg. 2000 után a koncertmesteri funkciót Petőfi Erika és Ábrahám Márta látták el. A zenekar a tagság többszöri átalakulása után is aktív és jelen van a magyar és külföldi zeneéletben. A barokk repertoár mellett Spányi Miklós az együttes számára írt barokk és kortárs stílusú darabjait is műsoron tartják.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
LIGETI 100 - Az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusa karmestereknek és zeneszerzőknek
BMC
Lemezajánló
További lemezek