BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Concerto Armonico
Név: Concerto Armonico
Alakulás éve: 1983
Link: concertoarmonico.hu/
 
Korhű hangszereken játszó, historikus előadói praxist követő magyar kamarazenekar. Az együttes 1983-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola diploma előtt álló növendékeiből. Nagy feltünést keltő hazai bemutatkozásukat gyorsan felfelé ívelő külföldi karrier követte: sikeres turnékon és rangos fesztiválokon vettek részt (Flanders Festival, Holland Festival, Festival Estival de Paris, Tage Alter Musik Regensburg stb.). A zenekar 2011-ben felvette J.J.Quantz négy fuvolaversenyét a világhírű Quantz-specialista, Mary Oleskiewicz szólójával a NAXOS számára.

A zenekar lemezeinek sorában a legjelentősebb a Carl Philipp Emmanuel Bach összes billentyűs versenyművét közreadó sorozat a BIS cég gondozásában, amelyet a szakkritika szenzációként méltatott. A munkáért később, 2013-ban a zenekar elnyerte a magyar Gramofon díjat.

A zenekar művészeti vezetése 1999-ig Szűts Péter hegedűművész aki ma is olykor játszik a zenekarral) és Spányi Miklós csembalóművész között oszlott meg. 2000 után a koncertmesteri funkciót Petőfi Erika és Ábrahám Márta látták el. A zenekar a tagság többszöri átalakulása után is aktív és jelen van a magyar és külföldi zeneéletben. A barokk repertoár mellett Spányi Miklós az együttes számára írt barokk és kortárs stílusú darabjait is műsoron tartják.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek