BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Budapest Szaxofon Quartet
Név: Budapest Szaxofon Quartet
Alakulás éve: 1995
E-mail: bsq@freemail.hu
Tel.: (+36 30) 977 6964
Fax: (+36 30) 9171004
Link: www.bsq.hu/
 
A kvartett azzal a céllal alakult, hogy Magyarországon is felkeltse a figyelmet az egyre terjedő klasszikus szaxofon zene iránt. 1997-től koncerteznek folyamatosan belföldön és külföldön egyaránt. A zenekar tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomáztak, részt vettek több mesterkurzuson, osztrák, holland, amerikai és francia professzoroknál.

2 év alatt 5 nemzetközi versenyen 6 díjat nyertek külföldön, itthon 2 ízben nyertek I. díjat a Zeneakadémia előadói versenyén.

Többször játszottak szimfonikus és koncertfúvós zenekari kísérettel, legutóbb a számukra komponált művet mutatták be a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral a Zempléni Fesztiválon. Eddig több mint 12 országban koncerteztek (Japán, Szicília, USA, Kanada, stb.), valamint vettek részt Fesztiválokon - mint pld. a 2000-ben Kanadában, 2003-ban Amerikában megrendezett Szaxofonos Világkongresszuson, 2000 óta a Ruhr Classic Fesztiválon, valamint 2004-ben az Izraeli Rishon LeZion Fesztiválon.

A kvartett részt vett Michiel Oldenkamp, Jean-Pierre Baraglioli, Eugene Rousseau, Oto Vhrovnik, Hadady László mesterkurzusain. A kvartett szívesen játszik kortárs zeneműveket, köztük Vukán György, Vajda Gergely, Hidas Frigyes, Horváth Balázs számukra írt darabjait.

Eddig 6 önálló lemezt készítettek valamint közreműködtek más előadók lemezén is. Legutóbbi önálló koncertjüket az MTV 1 rögzítette és filmet is készített az együttesről, melyet több alkalommal is műsorra tűzött. 2000-ben elnyerték a világ vezető szaxofon gyárának, a Párizsi SELMER cég kizárólagos reklámszerződését. A Budapest Saxophone Quartet tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémia doktori képzésén.


Díjak:
I.díj - Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Kamarazenei Verseny - 1996, 1999
Különdíj - Schladmingi (Ausztria)Zenei Fesztivál - 1998
Zenészek Hangszer
Horváth Marcellszaxofon/klarinét/szaxofon - bariton
Puskás Leventeszaxofon/klarinét
Szepesi Benceszaxofon/klarinét
Tószegi Bernátszaxofon/klarinét
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek