BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Honvéd Művészegyüttes Férfikara (Honvéd Male Voice Choir)
Név: Honvéd Művészegyüttes Férfikara (Honvéd Male Voice Choir)
Alakulás éve: 1948
 
Az 1948-ban alakult Honvéd Férfikar Magyarország egyetlen hivatásos férfikara. Számos nemzetközi hírűvé lett művész kezdte a kórus tagjaként, így Ilosvay Róbert, Réti József, Gregor József, B. Nagy János és a Metropolitan-ben is éneklő Gulyás Dénes.

A kórus repertoárja igen széleskörű, minden zenei stíluskorszakot felölel a gregoriánumtól a XX. századi európai és magyar komponisták művéig. Különös súllyal szerepel programjukban Liszt, Bartók és Kodály karművészete. A kórus gyakran működik közre operaprodukciókban, legutóbb 2005-ben a Művészetek Palotájában (Budapest) Weber "A bűvös vadász" című operájának előadásaiban lépett fel. A férfikar több alkalommal lépett koncertdobogóra olyan világhírű karmesterek vezényletével, mint Ernest Ansermet, Carlo Zecchi, Lamberto Gardelli, Karolos Trikolidis, Lovro von Matacic, Zubin Mehta, Giuseppe Patané, Giancarlo Viotti valamint Doráti Antal, Kertész István, Ferencsik János és Kobayashi Ken-Icsiro.

Több hanglemezük jelentős nemzetközi elismerésben részesült: két Liszt-lemezük (Requiem, Psalmus) és Bartók-felvételük (Férfikarok) elnyerte a párizsi Charles Cros Hanglemezakadémia Nagydíját. Emellett számos rádió- és televíziófelvétel őrzi különleges teljesítményüket. A kórus Magyarország mellett világszerte vendégszerepel, és sikerrel képviseli a magyar kóruskultúrát. A Honvéd Férfikart művészi munkájáért 1998-ban Bartók Béla - Pásztory Ditta-díjjal tüntették ki. A Honvéd Férfikar karvezetője, vezető karnagya Drucker Péter.

A Honvéd Művészegyüttes Férfikarának aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek