BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oláh Dezső Trió
Név: Oláh Dezső Trió
Alakulás éve: 2005
 
Az Oláh Dezső Trió 2005 szeptemberében alakult, alapítója a trió névadója, Oláh Dezső, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója, Oláh Kálmán Liszt-díjas érdemes művész tanítványa, a 2006-2007-es tanévtől a jazz tanszak bigbandjének zongoristája (zenekarvezető: László Attila). 2006. március 3-án készítette első rádiófelvételét a Bartók Rádióban. Együtt játszott Berkes Balázs bőgőművésszel és részt vett Borbély Mihály portréfilmjében is.

Triója számos fellépést tudhat maga mögött, bemutatkozott már a Művészetek Palotájában, a Merlin Színházban valamint a Thália Színházban is. Utóbbi helyszínen Botos József vendégművésszel quartetté kiegészülve adott koncertet. A formáció a 2006-os Országos Jazz-Zenekari Versenyen 4. helyezést ért el. Repertoáron főleg jazz standardek szerepelnek, előadásukban nagy szerepet kap a kollektív improvizáció.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek