BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Savaria Szimfonikus Zenekar (Savaria Symphony Orchestra)
Név: Savaria Szimfonikus Zenekar (Savaria Symphony Orchestra)
Alakulás éve: 1962
E-mail: info@sso.hu
Tel.: +36 (94) 314 472
Fax: +36 (94) 316 808
Link: www.sso.hu/
Egyéb elérhetőség: Bartók Hall
9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3.
 
A Savaria Szimfonikus Zenekar (2007-ig Szombathelyi Szimfonikus Zenekar) a magyar zenei élet jelentős képviselőjévé vált az elmúlt évtizedekben. Repertoárját klasszikus, romantikus és huszadik századi művek alkotják. A szimfonikus zenekari koncerteken kívül magas művészi igényű operaelőadásokon is rendszeresen közreműködik az együttes. A zenekar állandó résztvevője a különböző magyar és nemzetközi fesztiváloknak. Közülük legjelentősebbek: Szombathelyi Tavaszi Fesztivál, Pannon Ősz rendezvényei, Soproni Ünnepi Hetek, Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. Az együttes kiemelkedő művészi munkáját 1990-ben Bartók-Pásztory-díjjal jutalmazták. A kortárs zene előadásában is élen jár a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar. Ennek elismeréseként - a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló tevékenységéért - 2001-ben elnyerte az ARTISJUS Zenei Alapítvány díját. Az együttes művészi színvonalát rádió- és tévészereplések, valamint hanglemezfelvételek tanúsítják. A zenekar Európa-szerte ismert. Nagy sikerű koncerteket adott Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Szlovákiában, Luxemburgban, Svájcban, Írországban, Törökországban, Olaszországban, Európa más országaiban valamint Dél Koreában. Ausztria városaiban évente több ízben szerepel. A zenekar világhírű karmesterekkel és szólistákkal hangversenyezett már, többek között: Kurt Wöss, Herbert Mogg, Kobayashi Ken-Ichiro, John Cage, Vásáry Tamás, Colman Pierce, Eötvös Péter, Somogyi László, Ferencsik János, Rajter Lajos, Gidon Kremer, John Ogdon, Dimitri Alexejev, Ruha István, Sebők György, Carlo Zardo, Pavel Kogan, Natalia Guttmann, Perényi Miklós, Onczay Csaba, Kocsis Zoltán, Sass Szilvia, Jandó Jenő, Matuz István, Szabadi Vilmos és sokan mások.

A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar hangversenyterme, a zsinagógából átalakított, kiváló akusztikájú Bartók Terem, ahol az együttes a koncerteken kívül próbáit is tartja.

2009 óta az együttes Tiszteletbeli Elnök-Karnagya Vásáry Tamás.

A Savaria Szimfonikus Zenekar aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Puskás Levente és Váradi Judit koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek