BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Koala Fusion
Név: Koala Fusion
Alakulás éve: 2006
 
A Koala Fusiont 2006 februárjában hozta létre az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskola három első évfolyamos diákja: Ágoston Gábor dobos, Pozsár Máté zongorista és Tóth Dávid basszusgitáros. A 2006-os Lamantin Jazztábor során csatlakozott hozzájuk Kováts Gergő szaxofonos. A zenekar öt hónappal később megnyerte a balatonfüredi országos jazz verseny első díját. A zsűri tagjai László Attila, Winand Gábor, Fridrich Károly, Binder Károly és Laczó Zoltán Vincze voltak. Ennek köszönhetően tudták felvenni első albumukat az "Egy izsapi lány" címmel, mely 2007-ben jelent meg. Felléptek Szegeden, Tatán, több budapesti klubban, játszottak Németországban és Erdélyben, de kísértek gospelkórust is. 2010-ben közös lemezt adtak ki ifj. Kurtág Györggyel.

A Koala Fusion zenekar a szabad improvizációkkal tűzdel experimentális zenén keresztül a latin ritmikától kezdve a szvingekig és a free elemekig szinte mindent játszik. Zenéjük gerincét a modern jazz adja, népdalokkal és fúziós elemekkel bővítve. Gyakran játszanak együtt Kása Juli énekessel, adtak már koncertet a Gödörben, az A38 Hajón, a Budapest Jazz Clubban és a Kulteában is.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek