BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Classicus Ensemble
Név: Classicus Ensemble
Alakulás éve: 2009
E-mail: info@classicus.hu
Link: www.classicus.hu/
 
Fejérvári Zoltán, Palojtay János, Tornyai Péter, valamint Zétényi Tamás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékeiként kezdtek együtt muzsikálni. A Zeneakadémia mellett olyan intézményekben képezték tovább magukat, mint a salzburgi Mozarteum, a madridi Escuela Superior, a berlini Universität der Künste és a New York Állam-beli Bard College. Számos rangos hazai és nemzetközi fesztiválon és koncertteremben léptek fel együtt és külön-külön is. Szokatlan hangszerösszeállításuk nem tudatos tervezés eredménye, hanem közös kamarazenei órák, közös koncertfellépések, fesztiválszereplések eredményeként alakult ki, mindnyájan tagjai voltak a Kurtág György zenéjét játszó, Csalog Zsolt vezette Ludium Együttesnek. Első közös hangversenyükre 2009 végén került sor a Zeneakadémián, azóta számos koncertet adtak itthon és külföldön egyaránt, Magyar Rádió-beli élő koncerttől New York-i hangversenysorozatig. A budapesti Közép-Európai Egyetem rezidens művészei.

Zoltán a közelmúltban 2. helyezést ért el a James Mottram Nemzetközi Zongoraversenyen Manchesterben, és szintén 2. díjat nyert a Ricard Viñes Nemzetközi Zongoraversenyen a spanyolországi Lleidában. Novemberben Bartók I. Zongoraversenyét játszotta a Budapesti Fesztiválzenekarral. János neves hazai és nemzetközi zenei fesztiválok visszatérő szólistája. Hamarosan Mendelssohn 1. Zongoraversenyét fogja játszani a Filharmóniai Társaság Zenekarával, Christopher Hogwood vezényletével. Péter, aki zeneszerzést is tanul, kamarazenei kategóriában első díjat nyert a 2011-es Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyen. A Nemzetközi Végh Sándor Vonósnégyesverseny felkérésére vonósnégyest komponál; ez lesz a verseny kötelező darabja. Aktív zenészként a hazai kamarazenei hangversenyek rendszeres szereplője. Tamás az elmúlt tanévet a Bard College-ban töltötte; tanított, kamarazenélt és koncerteket szervezett. Októberben Washingtonban, a Library Congress koncerttermében adott Liszt-hangversenyt. Tavasszal a bostoni Jordan Hallban játszik kortárs kamarazenét.
Zenészek Hangszer
Fejérvári Zoltánzongora
Palojtay Jánosbillentyűs hangszerek
Tornyai Péterhegedű/brácsa
Zétényi Tamáscselló
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
ELMARAD | Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek