BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Anima Musicae Kamarazenekar (Anima Musicae Chamber Orchestra)
Név: Anima Musicae Kamarazenekar (Anima Musicae Chamber Orchestra)
Alakulás éve: 2010
E-mail: info@animamusicae.hu
Tel.: +36 1 413 1474
Link: animamusicae.hu/main/
 
Az Anima Musicae Kamarazenekar ideája egy olyan zenei műhely létrehozása, melyben alapvető követelmény az európai szintű hangzás, a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete, ugyanakkor a folyamatos megújulási szándék. Repertoárjuk, mely felöleli a klasszikus zene jelentős korszakait, a barokk zenétől a XX. századi remekműveken át egészen a kortárs zenéig terjed. Rendszeresen tűznek műsorukra a zenekar számára komponált új magyar műveket.

Az együttes 2010-es megalakulása óta számos sikeres koncertet és szakmai elismerést tudhat maga mögött: telt házas koncerteket adott az Óbudai Társaskörben, az Olasz Intézetben, a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Márványtermében, a Hilton Szállóban és a Pannonhalmi Apátságban. Visszatérő vendége Győr és Szeged városának, több hangversenyt adott Hamburgban és Bécsben.

Rangos fesztiválokon szerepelt; 2011-ben részt vett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Kecskeméti Kodály Fesztiválon és az Ars Sacra Fesztiválon. Még ugyanebben az évben a bécsi Musikverein Aranytermében rendezett V. „Summa Cum Laude” Nemzetközi Ifúsági Fesztiválon az együttes vonószenekari kategóriában első díjat nyert, "kiemelkedő sikerrel" minősítve. Az Anima Musicae Kamarazenekar 2012-ben kiérdemelte a magyar Junior Prima díjat, melyet először vehetett át zenekar a díj történelmében. 2020-ban pedig az Artisjus komolyzenei kategóriájának Előadóművészi Díját vehették át.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek