BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rondo Quartet
Név: Rondo Quartet
Alakulás éve: 2003
E-mail: rondoquartet@gmail.com
  info@rondoquartet.com
Link: rondoquartet.com/
 
A Rondo Quartet története 2003-ban kezdődött a Zeneakadémián. Németh Géza és a Bartók Quartet iránymutatásai mellett kezdték el a közös munkát, melyet a vonósnégyes irodalom gazdagságának és az együtt-játék örömének köszönhetően, azóta is lankadatlan lelkesedéssel és kíváncsisággal folytatnak. Műsoraikban szívesen kötnek össze népszerű kvartetteket ismeretlen művekkel, első pillantásra nem látható összefüggés-szálakra felfűzve koncertprogramjaikat.
2017 óta vonósnégyes sorozattal jelentkeznek a BMC-könyvtárban. 2018 januárjában jelent meg első lemezük, Dohnányi Ernő két vonósnégyesével. Eddigi pályájuk során közös koncerteket adtak többek közt Rados Ferenccel, Stuller Gyulával, Csalog Gáborral, Fejérvári Zoltánnal és a Bartók Vonósnégyessel is.


Rendszeresen hangversenyeznek itthon és külföldön egyaránt, többek között 2008 júniusában Salzburgban a Schloss Mirabell dísztermében két koncertet adtak. 2008 óta Józsa Gabriella helyett Tornyai Péter brácsázik az együttesben. Repertoárjukat 300 év quartet-irodalmából válogatják és bővítik. Nagy örömmel tűzik műsorukra magyar szerzők műveit. 2008-ban részt vettek a Shanghai-Quartet mesterkurzusán, valamint órákat vettek többek közt Rados Ferenctől, Komlós Pétertől, Éder Györgytől is.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
ELMARAD | Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek