BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok (Budapest Chamber Symphony)
Név: Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok (Budapest Chamber Symphony)
Alakulás éve: 1992
E-mail: weiner-szasz@t-online.hu
Link: www.weiner-szasz.hu
 
Hazánk egyetlen ilyen zenekari formációját Szászné Réger Judit alapította 1992-ben. Repertoárjának Bartók, Kodály, Liszt és Weiner Leó kamarazenekari kompozíciói mellett Bach, Haydn, Mozart, Stravinsky és Britten művei állnak a középpontjában. Számos magyarországi bemutató fűződik a nevéhez a barokktól a kortárs zenéig. Előszeretettel játssza és veszi lemezre a mai magyar szerzők műveit. Médiatámogatója a Magyar Rádió, mely rendszeresen sugározza hangversenyeit és felvételeit.

A zenekar CD-i a BMC, az Echiquier, az Európa Könyvkiadó, a Gramy, a Hungaroton, a Mega Records és a Tibor Varga Collection gondozásában jelentek meg. Több szerzői (Bottesini, Fekete Gyula, Haydn, Lajtha, Liszt, Szőllőssy, Weiner) és előadói (Bálint János, Érdi Tamás, Gyöngyössy Zoltán, Hadady László, Járdányi Gergely) lemez készítésében működött közre. Emellett Huszár Lajos, Kurtág György, Sári József, Sáry László és Serei Zsolt műveiből is készített felvételeket.

Kultúrdiplomáciánk Madridban és Athénban a zenekar hangversenyével ünnepelte hazánk csatlakozását az Európai Unióhoz. Fellépett Ausztriában, Brazíliában, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Thaiföldön, játszott a japán császárnak és a spanyol királynak. Olyan nemzetközi kiválóságokkal dolgozott együtt, mint Baráti Kristóf, Mario Caroli, Isabelle Faust, Simone Fontanelli, Edin Karamazov, Kim Kashkashian, Cyprien Katsaris, Kamp Salamon, Keller András, Kocsis Zoltán, Alexander Lonquich, Elsbeth Moser, Perényi Miklós, Pusker Júlia, Rohmann Imre, Jean-Marc Phillips Varjabedian, Victor Pikayzen, Polgár László, Thomas Riebl, Rost Andrea, Sebők György, Andreas Scholl, Starker János, Adrian Sunshine, Várdai István, Végh Sándor, Cantemus Vegyeskar, Trio Wanderer, Wiener Sängerknaben.

Nemzetközileg is sikert arattak Muzsikáló Európa (16 részből álló), Szerenádok szárnyán (8) és Máig ható reneszánsz (5) című önálló sorozatai, melynek nyilvános koncertjeit 22-es stúdiójából sugározta, és ott rögzítette is a Magyar Rádió. Haydn összes melléknévvel ellátott szimfóniáját (30) felölelő hangversenytermi sorozatukat szintén felvette a Magyar Rádió.

A Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok munkáját művészeti tanács irányítja, melynek tagjai: Szászné Réger Judit – alapító elnök, Rohmann Imre – zongoraművész, karmester (a salzburgi Mozarteum professzora), Somogyi Péter – hangversenymester, Szilágyi Mihály - művészeti menedzser.

A zenekarnak a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., ifjúsági sorozatainak a Samsung Electronics Magyar Zrt. a főszponzora. Tevékenységét támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap.

A Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek