BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oláh Dezső Septet
Név: Oláh Dezső Septet
Alakulás éve: 2009
Link: www.myspace.com/olahdezsoseptet
 
Az Oláh Dezső Septet zenéje alapvetően egy négy klasszikus fafúvóssal kiegészített jazz trió, amely modern európai zenét játszik.

A koncepciózusan felépített szeptett repertoárját az Oláh Dezső által írt újabb és olyan korábbi szerzemények alkotják, amelyeket triójában már játszott, köztük az On The Way Home, amelyet 2008 novemberében a Magyar Jazz Combo Verseny legjobb kompozíciójának választott a zsűri. A művek megírásában rengeteg inspirációt adtak Oláh Dezső kedvenc zeneszerzői, előadói: Michel Legrand, Oláh Kálmán, Danilo Perez, Wayne Shorter.

A zenekar rövid fennállása alatt koncertezett már a Művészetek Palotájában, a Budapest Jazz Clubban és a Columbus Jazzhajón, a Magyar Rádió Márványtermében, valamint 2009. március 15-én fellépett az állami ünnepség esti gálaműsorán a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, ahol a külön erre az alkalomra komponált Dreams from Hungary című szerzemény is elhangzott.

Az együttes afféle „kis big band”, amelyben négy fúvós (köztük a jazzben ritkán használt fagott) is szerepel. Oláh Dezső karakteres zongorajátékát jól emeli ki a Horváth Plutó József (basszusgitár)-Lakatos András (dob) ritmustandem. Üde színfolt és az elődök mély tiszteletének bizonyítéka, hogy a művész édesapja is közreműködik klarinéton az egyik nagyívű kompozíció előadásában.

Eddig megjelent lemezek:
Hungarian Dreams (2010, Hunnia - EMI)

Zenészek Hangszer
Bánfi Józseffagott
Erdő Zoltánszaxofon/klarinét/tárogató
Horváth Gergőszaxofon/basszusklarinét
Horváth Plútó Józsefbasszusgitár/nagybőgő
Lakatos Pecek Andrásdob
Oláh Dezsőzongora
Szűcs Péterklarinét
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Dohnányi Quartet 4/2. | Bartók, Dvořák, Huszár, Jeney
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek