BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Név: "B" Verzió Projekt
Alakulás éve: 2011
Link: www.nikolettaszoke.com
 
Az együttes alapítója Szőke Nikoletta montreaux-i versenygyőztes énekesnő. A „B” Verzió Projekt elnevezés arra utal, hogy az énekesnő és korábbi, állandó zenésztársai is valami mással lépnek pódiumra. Szakcsi Lakatos Róbert játékában az akusztikus zongorát elektromos zongora váltja fel, Barcza Horváth József a Szőke Nikoletta Quartetben megszokott nagybőgőt basszusgitárra cseréli.

Csatlakozik hozzájuk Lamm Dávid gitáros, aki hangszeres tudása mellett vokalista képességeit is csillogtatja, rapbetétekkel színesítve a formáció zenéjét. A zenekar hangzásvilágát két fiatal, a szaxofonos Bolla Gábor és a trombitás Pecze Balázs által alkotott fúvósszekció gazdagítja.

Az énekesnő szerint bár a „B” Verzió Projekt nem popzenét játszik, jóval könnyedebb hangvételű, mint amit eddig megszokhatott tőlük a közönség. A Szőke Nikoletta Quartet zenéjéhez viszonyítva a lírai, a melodikus oldal helyett a lüktető, ritmikus elemeken van a hangsúly. Zenéjük a nu soul, valamint a ’60-as, ’70-es évekbeli funk hangzásvilágát ötvözi a mai modern R’n’B, hip hop és jazz stílusjegyeivel. A repertoár többségét saját közös szerzemények alkotják, melyeknek magyar nyelvű szövegét az énekesnő írta.

A zenekar hiánypótló a magyar jazzpalettán. A pop-rockfusion produkcióban a retro hangzású zenei alapok fölött modern jazz és bebop improvizációk szólnak, ezek egymással sajátos arányban keverednek. A teljességgel egyedülálló stílusvilág a rendkívül képzett zenészeknek köszönhetően egy egészen egyedi és magas színvonalú produkció biztosítéka.
Zenészek Hangszer
Barcza Horváth Józsefbasszusgitár/nagybőgő
Bolla Gáborszaxofon
Juhász Mártonütőhangszerek
Pecze Balázstrombita
Szakcsi Lakatos Róbertbillentyűs hangszerek/zongora
Szőke Nikolettaének
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek