BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
THReNSeMBle
Név: THReNSeMBle
Alakulás éve: 2008
Link: www.thrensemble.com
 
A THReNSeMBle első fellépésére 2008-ban a Bartók Fesztivál keretében került sor, ahol fiatal magyar zeneszerzők műveit adták elő. Az akkor még zömében zeneakadémiai hallgatókból álló együttes a sikeres koncert után úgy döntött, a jövőben is szeretne együtt zenélni. Az eltelt év során így további darabokat mutattak be zeneszerző hallgatók, valamint az utóbbi években végzett zeneszerzők terméséből. Elsődleges céljuk az, hogy folyamatos kontaktusban legyenek a legfiatalabb generáció zeneszerzőivel, és kompozícióikat különböző események keretében mutassák be.

Az együttes a 2009-2010-es évadban számos fontos kortárs művet tanult be, mellyel repertoárját szeretné szélesíteni. A betanult műveket (pl. Donatoni: Arpège, Berio: O King, Boulez: Dérive 1, stb.) többek között a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon, a Zeneakadémia Doktorandusz koncertjein, az MTA Dísztermében megrendezett Szlovák-Magyar esten, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Alma Mater koncertjén (Francia Intézet, Budapest), valamint pozsonyi és kassai koncertek keretében mutatta be. Az együttes 2011 áprilisában részt vett az amszterdami Gaudeamus Interpreters Competition kortárszenei előadói versenyen, júniusban pedig DVD-felvételt készítettek Gryllus Samu darabjaiból.

A THReNSeMBle 2010-ben a szombathelyi Bartók Fesztivál és Szeminárium zeneszerzés kurzusának rezidens együtteseként volt jelen. A fesztiválon magyarországi bemutatóként játszották Csapó Gyula és Parmi les Blancs et Noirs...at...Intervals...from the Cabin és Georg Friedrich Haas tria ex uno című művét.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek