BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ventoscala Sinfonietta
Név: Ventoscala Sinfonietta
Alakulás éve: 2003
E-mail: kerekes@ventoscala.com
  ventoscala@gmail.com
Tel.: (+36 20) 913 5836
Link: www.ventoscala.com/
Egyéb elérhetőség: 1202 Budapest, Emőke u. 47.
 
A Ventoscala Szimfonikus Zenekar 2003 őszén alakult olyan ambiciózus pályakezdő muzsikusokból, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek diplomát.

Céljuk az operák, a zenés színház minél szélesebb körben való terjesztése, kortárs kompozíciók bemutatása, illetve XX. századi magyar zeneszerzők műveinek műsoron tartása. A zenekar egyfelől feladatának érzi, hogy fiatal ígéretes tehetségeket ismertessen meg a közönséggel, emellett elismert hazai és külföldi szólistákat is rendszeresen kísér.

Sikeres hangversenyeket adtak többek közt a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában, a Magyar Rádió Márványtermében, az Olasz Kultúrintézetben és a Duna Palotában. Több televíziós felvétel igazolja munkájuk eredményességét.

A szimfonikus zenekar tagjaiból álló Ventoscala Kamaraegyüttest Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész alapította 2010-ben. A Kamaraegyüttes évente négy hangversenyt ad Budapesten ("Ventoscala Kamaraestek"), ezen kívül számos alkalommal vidéken is fellép.

2017-ben Dobszay-Meskó Ilona, a Ventoscala művészeti vezetője, újra álmodta a zenekar küldtetését, és célul tűzte ki, hogy közönségét a hagyományos mellett egy újszerű, egyedi hangzásvilággal ismertesse meg.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek