BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Marcato Ensemble
Név: Marcato Ensemble
Alakulás éve: 1996
E-mail: tempogergely@citromail.hu
  wotan@enternet.hu
Tel.: (+36 20) 457 7484
  (+36 20) 373 6081
Link: marcato.extra.hu/
 
Az együttest Matuz Gergely alapította 1996-ban. Az alapító tagok általában a Weiner Konzervatóriumhoz és a Budapesti Tanárképző Intézethez köthetőek, de az évek multával nem csak pályakezdők, hanem neves művészek is állandó közreműködői koncertjeiknek, pl.: Lukácsházi István, Geiger György, Horn András, Klenyán Csaba, Rozmán Lajos, Fejérvári János, Albert Sassmann, Szilvágyi Sándor, Iván Ildikó, Matuz István, stb.

Az együttes fő profilja a XX-XXI. század kamaraegyüttesre írt repertoárjának előadása, de a barokk kortól kezdve, minden stílusban és műfajban játszanak. A létszám az előadandó műtől függően 2-3 főtől akár 30 fő-ig is terjedhet.

Az alábbi szerzőktől adott elő a Marcato eddig: Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart, Stravinsky, Schoenberg, Varése, Terry Riley, Tihanyi, Richard Strauss, Sugár, Szigeti, Kocsár, Adams, Birtwistle, Koopytman, Guerrero, Feldman, Faragó, Olsvay, Schnittke, Juhas, Luzuriaga, Durkó, Kagel stb. A Marcato által legtöbbet játszott mű, Stravinsky: Egy katona története. Rendszeresen szerepelnek különböző kortárs-zenei rendezvényeken, többek között a Magyar Rádió kortárs-zenei seregszemléin.

A Marcato eddigi legnagyobb vállalkozása a "Trisztán-program". A művészeti vezető kortárs magyar zene terjesztéséért 2002-ben és 2006-ban Artisjus díjban részesült. Az Együttes a Trisztán programért 2005. augusztusában a "Hét Muzsikusa" volt. A Marcato Együttes állandó médiapartnere a Magyar Rádió.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Dohnányi Quartet 4/2. | Bartók, Dvořák, Huszár, Jeney
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek