BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
TeTraVERSI Fuvolanégyes (TeTraVERSI Flute Quartet)
Név: TeTraVERSI Fuvolanégyes (TeTraVERSI Flute Quartet)
Alakulás éve: 2003
E-mail: ittzes@vnet.hu
  info@ittzesgergely.hu
Link: www.ittzesgergely.hu/pages/tetraversi_hu.htm
 
A TeTraVERSI Fuvolanégyes 2003-ban alakult. Az együttesben Ittzés Gergely legkiválóbb régi növendékeit gyűjtötte egybe. A nála töltött évek után mindannyian a Zeneakadémián vagy a Debreceni Konzervatóriumban szereztek egyetemi diplomát, és hazai illetve nemzetközi versenysikerekkel is büszkélkedhetnek. A hasonló iskolázottság előnye, hogy elősegíti az egyöntetű hangzás és frazeálás kialakítását, ami az ilyen egynemű összeállítás fő vonzereje.

A TeTraVERSI több ízben szerepelt a Magyar Rádióban, és fellépett többek között a Tavaszi Fesztiválon és a Budapesti Őszi Fesztiválon, a Sziget Fesztiválon, valamint Szlovákiában, Csehországban és Szerbiában. Az együttes hallható a Hungaroton és a New York-i 903 Records felvételein.

Repertoárjukat úgy alakítják ki, hogy a reneszánsz zenétől a legújabb darabokig, a filozofikus hangvételtől a könnyed szórakozást nyújtó stílusokig terjedjen. Céljuk továbbá a hangszer (jelentős részben Matuz István és Ittzés Gergely által ki-, illetve továbbfejlesztett) új lehetőségeinek kiaknázása, új művek rendelése, egészen meglepő hangzások előcsalogatása a négy hangszerből. A Kitalált emlékek, első önálló lemezük ebből a színes repertoárból ad ízelítőt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek