BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bosambo
Név: Bosambo
Alakulás éve: 1996
E-mail: sztiv@bmc.hu
 
A Bosambo 1996 őszén alakult meg Tóth István - "Sztív" - gitáros-zeneszerző vezetésével.

A zenekar zenei világa kuriózum a magyar zenei életben, a hangszerösszeállításból adódóan a modern latin zenére emlékeztethetné a hallgatót. Stílusjegyei mégis különböznek attól, mivel a kompozíciók nem a latin zenei hangzás reprodukálására épülnek. A témák harmóniavilága és a zenei formák a 90-es évek jazz-zenéjéhez állnak legközelebb. A hangszerek állandóan változó kísérő és szóló játékmódja, valamint az előadók különböző egyénisége teszi nagyon változatossá a zenekar tiszta, könnyen követhető hangzását.

Tóth István már 1986 táján kísérletezett egy Bosambo nevű formációval, azóta pedig gazdag tapasztalokat szerzett jó néhány együttesben, különösen az ESP Group-ban.
Juhász Gábor számos jazz formációban játszott. (Binder Quartet, Tin Tin, Off Course, a Steven James-szel és Bebo Baldannal alakított World Music Trio, valamint a Binder Károllyal és Gadó Gáborral létrehozott duók.)
Az ütőhangszeres Dés András, az együttes benjáminja exotikus ízekkel járul hozzá a hangzáshoz, köszönhetően world music tapasztalatának, valamint latin, cigány, és arab hangszerismeretének.
A kivételes képességű énekes Winand Gábor az éneklésen kívül szaxofon- és fuvolajátékával színesíti a hangzást.

A zenekar számos hazai és külföldi fesztiválon szerepelt, ezek közül is kiemelkedik a 2002-es Ufai (Baskíria) Nemzetközi Jazzfesztiválon való fellépésük.
Zenészek Hangszer
Barcza Horváth Józsefbasszusgitár/nagybőgő
Dés Andrásütőhangszerek
Tóth István Sztívgitár
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek