BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Psalterium Hungaricum Kórus
Név: Psalterium Hungaricum Kórus
Alakulás éve: 2001
Link: psalterium.hu/
 
2001 tavaszán, túlnyomórészt a Baár-Madas Református Gimnázium régi kórustagjaiból szerveződve, alakult meg a Psalterium Hungaricum Kórus Budapesten.

Fő célkitűzése - amint azt a Szenci Molnár Albert zsoltárfordítás-gyűjteménye utáni névválasztás is jelzi - a hazai és nemzetközi protestáns egyházzene művelése.

A kórus kezdetektől fogva országszerte különböző gyülekezetek körében koncertezik mind önállóan, mind közreműködőként. Budapesten rendszeres fellépője a "Református Énekek" egyházzenei fesztiválnak, valamint a Budapest-Fasori Református Egyházközség zenés áhítatainak. Az utóbbi években egyházzenei művek éneklésén kívül több ízben "világi", komolyzenei művekkel is színpadra léptek.

Koncertprogramjaik összeállításánál nagy figyelmet fordítanak a jeles zenei évfordulókra, így például 2005-ben Farkas Ferenc, 2006-ban Gárdonyi Zoltán, 2007-ben Kodály Zoltán műveit tűzték műsoraikra.

A Psalterium Hungaricum Kórus eddigi legnagyobb szakmai elismerését a 2004. évi brémai kórusolimpia hozta meg, ahol arany fokozatot szerzett mind a "vegyes kamarakórusok", mind a "musica sacra" kategóriákban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek