BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Debreceni Canto Armonico
Név: Debreceni Canto Armonico
Alakulás éve: 1997
 
A Debreceni Canto Armonico énekegyüttes 1997-ben alakult a professzionista Debreceni Kodály Kórus 10 énekesébõl. Az együttes létszáma az elõadandó mûvektõl függõen 10, illetve 12 tagú. A repertoár a 11.sz.-i gregoriántól a 20.sz.-i mûvekig ível. Legszívesebben templomokban lépnek fel egyházi mûsorral. A társművészetek is vonzzák őket,így számos kiállítás, irodalmi est, filmbemutató ünnepi műsorában szerepeltek. 2001-ben nagy sikerű koncert körúton vettek részt Norvégiában. A fegyelmezett, együttes éneklés öröme, a zene tisztelete, a zenei ízlésrõl és elõadásmódról való hasonló gondolkodás reményeik szerint még hosszú ideig összetartják őket.

2002-ben C. Monteverdi Magnificat és Messa a 4 voci da Cappella, valamint H. Schütz Musikalische Exequien című műveiből CD-felvételt jelentettek meg. 2003-ban Olaszországban, Goriziában a Nemzetközi Kórusverseny professzionista kategóriájának győztesei voltak.

Az énekegyüttes tagjai mindannyian hívők, zenei palettájuk széles, a gregorián dallamok, madrigálok vagy huszadik századi modern műfajok is helyet kapnak műsoraikban, legnagyobb kedvvel azonban régi liturgikus alkotásokat adnak elő, főleg reneszánsz és barokk korabeli motettákat, kantátákat. Minden tagjuk alkalmas a szólóéneklésre, mely lehetőséget ad arra, hogy személyre szabottan válasszanak darabot.

A Canto Armonico legtöbbször acappella énekel, tehát hangszeres zenekíséret nélkül. Sokáig karnagy nélkül léptek fel, azért, hogy ne ő tartsa össze a társaságot, hanem az egymásra figyelés. Az együttes létszámának növekedése miatt már felváltva, ketten is vezénylik a kórust: Tamási László és Kiss Csaba és miközben egyikük vezényel, a másikuk énekel a kórusban.

A fegyelmezett együtt-éneklés öröme, a zene tisztelete, a zenei ízlésről és előadásról való hasonló gondolkodás, reményeik szerint még hosszú ideig összetartja őket. A kórus fenntartását a Debreceni Canto Armonico egyesület segíti.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Zeneterápiás klub│A zene biztonsága a traumakezelésben
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek