BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Debreceni Jazz Együttes
Név: Debreceni Jazz Együttes
 
A több mint 40 évvel ezelőtt Kiss Ernő zongorista vezetésével alakult Debreceni Jazz Együttes a műfaj debreceni zászlóvivője, a jazznapok állandó közreműködője. A sokáig kvartettként működő zenekar alapvetően hard bop és modern stílusban játszott, és fennállása során megszámlálhatatlan hazai koncert mellett szerepelt az egykori „keleti blokk” szinte minden országában. De felléptek nyugat-európai fesztiválokon is (például Zürichben, Bécsben, San Sebastianban, Laarenben, Jyvaskylében, Tamperében) s az itt elhangzott koncertjeiket több alkalommal közvetítették európai, amerikai és japán rádiók. Játékukat önálló hanglemezek és rádiófelvételek sora örökítette meg.

A kvintetté bővült csapat repertoárján modern jazzkompozíciók és saját szerzemények szerepelnek. Vezetője, Gyarmati Zoltán szaxofonos munkásságát Debrecen város Önkormányzata 2004-ben Csokonai-díjjal ismerte el.

Az együttes tagjai: Gyarmati Zoltán - szaxofon, Zakar Zoltán - harsona, Erdei Kálmán - zongora, Fazekas Csaba - bőgő, Pataji Géza - dob.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek