BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bolero Fúvósegyüttes - Győr (Bolero Wind Ensemble - Győr)
Név: Bolero Fúvósegyüttes - Győr (Bolero Wind Ensemble - Győr)
Alakulás éve: 2004
E-mail: info@bwe.hu
Tel.: (+36 30) 247 7009
Link: www.bwe.hu
Egyéb elérhetőség: Bolero Fúvósegyüttes Egyesület
9025 Győr Botond u. 9. III/1
 
A Bolero Fúvósegyüttes 2004-ben alakult a Győri Filharmonikus Zenekar, és a győri Nemzeti Színház zenekarának művészeiből.

A kamarazenei együttes a Mozart korában kialakult műfaj - a Harmoniemusik - hagyományait eleveníti fel. A csapat hangszerösszeállítása 2 oboa, 2 klarinét, 2 kürt, 2 fagott és nagybőgő.

A Bolero Fúvósegyüttes megalakulása óta folyamatosan dolgozik, nem csak alkalmi fellépésekre áll össze. Működése alatt széles repertoárt sikerült kialakítania, mely átöleli a direkt erre az összeállításra írt zeneműveket, és népszerű zeneművek átiratait is a barokktól napjainkig. Eddig kb.10 mű átirata született meg az együttes felkérésére, valamint 4 mű készült az együttes számára.

A Bolero Fúvósegyüttes hivatalos bemutatkozó koncertje a 2005. évi "Győri Nyár" nemzetközi kulturális fesztiválon volt - nagy sikerrel. Az együttes több koncertet adott Győrben, és Magyarország településein, többek között a Nemzeti Filharmónia felkérésére, játszott rangos fesztiválokon, ezenkívül szerepelt céges rendezvényeken is.

A Bolero Fúvósegyüttes-Győr több rádió és tv-felvételt készített. Első CD lemezük-Tangerine Moon címmel Vukán György műveivel-2007-ben jelent meg a Hungaroton Records gondozásában.
Megalakulásuk óta olyan rangos művészekkel muzsikáltak együtt, mint Berkes Kálmán, Boldoczki Gábor, Medveczky Ádám, Vukán György, az Ewald Rézfúvós Kvintett vagy a Győri Ütőegyüttes.

A Bolero Fúvósegyüttes tagjai:
Karvaly Szilárd, Kovács Kitti - oboa
Fűke Géza, Szabó Ferenc - klarinét
Szabó János, Falvai Márton - kürt
Szalai Edina, Ősz Gábor - fagott
Ruisz Attila - nagybőgő
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Kocsis Zoltán | Rácz Zoltán kamaraestje
Zeneakadémia
Bach - Duruflé - Szathmáry
MÜPA
Budapesti Vonósok: Klasszikusok tükrében 1.
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek