BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Borago
Név: Borago
Alakulás éve: 2004
Link: www.boragomusic.hu
 
Akusztikus trió, amely a saját gyűjtésű tradicionális magyar népdalok autentikusságát megőrizve, egyedi hangszereléssel különleges hangzásvilágot közvetít. Nem tudatos elgondolás alapján keresték fel egymást zenekar alapítás céljából, hanem a véletlenek sorsszerűségével kovácsolódott össze az együttes. Az ismeretség, barátság korábban szövődött, minthogy kiderült volna, hogy egy közös zenei produkción fognak munkálkodni.

A népdalokat nem véletlenül választották koncepcióként, hisz gyönyörű érzéseket, bölcsességeket, sokszínű dallamvilágot közvetít. Hornai Anita gyerekként a zenei általános iskola ösztönzéseként indult népdaléneklési versenyeken. Repertoárja színesítése érdekében Erdélyben élő magyarokat keresett fel, akiktől gyűjtötte a műsorukat képező népdalok többségét. Ehhez kapcsolták az eddigi összegyűjtött tapasztalataikat, és információikat a jazz, funky, klasszikus és magyar népzene műfajából. A műhelymunka során kiderült, hogy egyéni ötleteik erősítik és nem kioltják egymást. Warnusz Zsuzsi hozta a sajátos harmónia világot, Bizják Gábor a hangszere sokszínűségét kihasználva vállalta néhol a basszus szólam, néhol a szólisztikus szerep betöltését. Ezt a furulya/fuvola egészítette ki Hornai Anita ötleteivel.

A zenekar a Keszthelyi Jazz Fesztiválon debütált, majd fellépett több budapesti klubban fellépett (Darshan Udvar, Launge Cafe, Nothng But The Blues, Jam Pub, Mediterrán Cafe, Rézmál Kávézó, Almássy Téri Szabadidőközpont, stb.), szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon (Szigetszentmiklósi Pokróc Fesztivál, Balaton Fesztivál, Gyenesdiási Borfesztivál, Négy Évszak a Dunán Rendezvénysorozat, Nagycenki Nyári Fesztivál).

Jelenleg huszonkét kompozíciót tartalmazó két órás koncertműsorral rendelkeznek, amely különleges hangszerelésének köszönhetően bármely korosztály számára élvezetessé teszi a zenei világban egyediséget tükröző előadást.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek