BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
AT Ensemble
Név: AT Ensemble
Alakulás éve: 1991
E-mail: csabagy@freemail.hu
Tel.: +3620 4596939
Egyéb elérhetőség: Gyulai Csaba
1088 - Budapest, Szentkirályi u. 10.
 
Az AT Ensemble 1991 óta muködik, etno-jazzt, másnéven világzenét játszanak. Zenéjük merít a balkáni, afrikai és egyéb népzenékből, de kompozícióikra nagy hatással van az európai klasszikus zene, ezon belül is a középkori, a barokk és a huszadik századi kamarazene.

Az együttes évekig saját zenei klubot muködtetett a Kolibri Színházban, majd a Marczibányi téren. Ezeken a koncerteken olyan vendégeket láttunk vendégül, mint a Tin Tin Quartet, Lajkó Félix, ifj. Szakcsi Lakatos Béla, az Irish Rovers, a Laokoón Csoport, Bak Zoltán gitármuvész vagy
Lovász Irén énekes.
Az együttes harmadik, "Archivum" című albumán (Periferic Records) az első tíz évük eddig kiadatlan felvételeiből válogattak. A lemezen közreműködői között szerepel Váczi Dániel - szaxofon, Kőszegi Péter - bőgő, Dés András - ütőhangszerek.

Az AT lemezei - régi kiadójának, a Pannon Jazznek - köszönhetően külföldön is hozzáférhetők és olyan szaklapok fogadták örömmel, mint a Németországban megjelenő Jazz Podium, vagy az amerikai Expose; "Quant je suis mis au retour..." című korongja pedig Brazíliában licenckiadásra került.
Zenészek Hangszer
Bárány Pétergitár/basszusgitár/ének
Gavodi Zoltánének/szaxofon/furulya/klarinét
Gyulai Csabaütőhangszerek/hegedű/gadulka
Koós Lászlógitár
Mizsei Zoltánbillentyűs hangszerek/zongora/ének - bariton
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Szokolay Dongó Balázs: Fohász
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek